Najbolja salata od krompira

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Volim salatu od krumpira uz sve sto je peceno na grillu . Ova verzija je malo drugacija i ima nekoliko jednostavnih koraka u pripremi sto je cini jako ukusnom . Najvaznije je da se krumpir ne prekuha , a sve ostalo je prejednostavno.


najbolja-salata-od-krumpira-b2d3650d282dbcc3d5c5b28ee9958523_view_l

Sastojci

– 1 kg krumpira ( po mogucnosti bijelih )
– 4 zlice tekucine od kiselih krastavaca
– 6-7 kiselih krastavaca
– 1 zlica senfa
– 120 ml majoneze
– 60 ml jogurta
– 1/2 ljubicastog luka
– 1 rebro celera
– sol i papar

Priprema

Krumpir oguli , operi i narezi na manje kocke . Sve stavi u posudu sa hladnom vodom ali da prekriva krumpir , dodaj soli i pusti neka uskuha . Nakon sto sve uskuha nastavi kuhati 10-12 min dok krumpir ne omeksa . Ocijedi i ostavi sa strane dok napravis prvi dio preljeva .

U manjoj posudi izmijesaj senf i tekucinu od krastavaca . Sve prelij preko krumpira i dobro izmijesaj da svi krumpiri budu oblozeni preljevom . Sve stavi u hladnjak na 30 min da se hladi .

U medjuvremenu , krastavce , luk i celer nasjeckaj sitno . U posudu stavi nasjeckano povrce i dodaj majonezu , jogurt , sol i papar , pa sve dobro izmijesaj .

Dobivenom smjesom prelij hladne krumpire i dobro izmijesaj . Prebaci u servirnu zdjelu i serviraj sa burgerima , grillanim mesom , povrcem ili ribom .

Izvor: coolinarka.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA