OVA SALATA TOLIKO DOBRA DA ĆE VAM BITI ŽAO ŠTO RANIJE NISTE ZNALI OVAJ RECEPT

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Sastojci


– 3 kom krompira
– 3 kom mrkve
– 3 kom kuvana jaja
– 300 gr graška
– 6-7 kom krastavčića
– 300 gr šunke ili
– 1 kom pileći file
– so

I još

– 300 gr majoneza
– 200 gr pavalake

Priprema

Povrće skuhati posebno u slanoj vodi. Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.

Povrće ohladiti i sitno isjeckati. Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno. Neko voli i rendano povrće, vidjela sam to kod LokoMoko. Nisam probala pa mislim da samo ovako volim… Ma ja i ne volim rusku salatu,iskrena da budem… ali je pravim.,eto… ponekad treba jer je drugi vole.


Kod Snece, u receptu za rusku salatu sam vidjela nekoliko dobrih uputstava. Naprimjer jedan je kuhanje mrkve u vodi u kojem se kuhao pileći file i način da istu iskoristite,zatimi upute kako da lijepo skuhate krompir a da se ne raspadne.

Istina, savjeti dobri,ali ja ipak krompir kuham oguljen…

U majonez dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti.

Povrće dobro obogatite majonezom, e, tu nemojte štedjeti. Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa.

Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.

Posluživanje

Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice, ili pak punite peciva od princes krofni, a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako “dobri” s vremenom i živcima:))

Izvor: zdravlje-i-kuhinja.live

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: