MEDVJEĐE ŠAPE

PODIJELI S PRIJATELJIMA:

Ako ste zaboravili na ove prefine kolačiće koji odlično idu uz čaj ili kafu u ove hladne dane, zaista je vrijeme da se prisjetite. Okus ovih kolača pamtim još iz djetinjstva.

Picture-198


Zapravo priprema medvjeđih šapa nije komplicirana, ali problem je u malom broju kalupa koje morate ponovo prati, podmazati margarinom i pobrašniti te ponovo u njih utisnuti tijesto. I tako nekoliko puta.

Kolačića je ispalo stvarno puno i kad sam već tog popodneva odlučila da ću slijedeći put slagati pola doze, primijetila sam da je zdjela s kolačima skoro prazna.

Ipak mislim da ću slagati istu količinu potrebnih sastojaka:

– 3 šalice oštrog brašna
– ¼ vrećice praška za pecivo
– 1 šalica šećera
– 2 šalice mljevenih oraha
– 1 šalica margarina
– 1 jaje
– 1 žlica meda
– 1 vrećica vanil šećera
– 1 dl mlijeka (otprilike)
– šećer u prahu (za posipavanje)


Mjera je šalica od 200 ml.

Sve sastojke dobro zamijesite. Kalupe za medvjeđe šape premažite margarinom te pobrašnite. Utisnite tijesto, ali ne do kraja. Uzmite u obzir da će se tijesto malo podići, ali opet ne puno jer se stavlja samo ¼ praška za pecivo.

Pecite na 180 °C 15 minuta. Još vruće vadite iz kalupa i uranjajte u šećer u prahu. Meni je najlakše bilo vaditi kolačiće iz kalupa tako da sam lupila nožem nekoliko puta u donju stranu kalupa.

Nadam se da će okus ovih finih kolača izmamiti osmjeh na vaše lice i na lica vaših ukućana. A to bi trebalo nadoknaditi svo vrijeme provedeno pripremajući ih.

Izvor: 3mame.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: